V mojom telefóne Android sa na nezobrazujú emotikony. Čo robit?

Emoji nepochybne zmenili spôsob komunikácie a stali sa prakticky povinnou funkciou chytrých telefónov. Telefón, ktorý nečíta piktogramy, je neúplným zariadením. Preto odporúčame, čo robiť, keď smartphone nezobrazuje obrázkové emotikony.

Krok 1. Skontrolujte, či vaše zariadenie nečíta emoji

1. V mojom telefóne Android sa na nezobrazujú emotikony. Čo robit?

Pokiaľ namiesto smajlíka vidíte v SMS štvorce, vaše zariadenie pravdepodobne emodži nepodporuje. Pre istotu otvorte webový prehliadač a do Googlu zadajte „emoji“. Pokiaľ vo výsledkoch hľadania vidíte namiesto smajlíkov štvorčeky, vaše zariadenie túto funkciu rozhodne nemá.

Krok 2. Zapnite klávesnicu emoji

Je možné, že vaše zariadenie podporuje emodži, ale prednastavená klávesnica vybraná v nastaveniach telefónu ich nečíta. Ak chcete zmeniť prednastavenú klávesnicu v telefóne, prejdite do Nastavenia >> Systém >> Jazyk a vstup >> Predvolená klávesnica a vyberte z dostupných klávesníc inú.

Krok 3. Získajte klávesnicu tretej strany zvonku

2. V mojom telefóne Android sa na nezobrazujú emotikony. Čo robit?

Ak sa ukáže, že žiadna z nainštalovaných klávesníc v smartphone emoji nepodporuje, zostáva nám stiahnuť zo siete klávesnicu tretej strany. Najosvedčenejšími programami sú Google Keyboard, Swype Keyboard a Swiftkey.

Emotikony v telefónoch Android

Systém Android sa radí z hľadiska smartphonov k najviac používaným operačným systémom. Na týchto zariadeniach prichádza pravidelne ku kontaktu so sociálnymi sieťami, s Messengerom, sms a prípadne inými aplikáciami s textovými poľami, kde sa dajú pravidelne používať emoji.

Klávesnica Google

Všeobecne sú automaticky a ľahko prístupné v štandardnej klávesnici Google, kedy teda v prípade používania tých najrôznejších emotikonov nie je v zásade potrebné nič meniť. Ak je z nejakého dôvodu táto predinštalovaná klávesnica nefunkčná, ak po čase prestane fungovať alebo je z nejakého dôvodu zo zariadenia vymazaná, môžete si ju opätovne stiahnuť z Google Play so všetkými pôvodnými funkciami. Ak napríklad pri písaní správ alebo textov kliknete na textové pole, máte túto klávesnicu k dispozícii a emotikon tu môžete vytvoriť buď:

• Klasicky- kombináciou znakov

• Alebo na klávesnici je vedľa medzerníka vpravo dostupná aj „usmiata hlavička“, ktorá symbolizuje prístup k emodži. Ak na ňu klepnete, budete mať pred sebou ponuku tých najrôznejších emotikonov, ktoré sú už hotové, predvolené. Touto cestou je ich vkladanie zábavnejšie, praktickejšie a máte pred sebou viac zaujímavejších možností.

Emotikony z Google Play

Z obchodu Google Play a jeho univerzálnej ponuky môžete stiahnuť klávesnicu, ale nielen to. Ak sa vo vašom probléme zameriavate konkrétne len na ponuku emotikonov v zariadení pri písaní, potom si z Google Play môžete stiahnuť aplikáciu, ktorá vyrieši priamo tento problém a následne vám ponúkne výber rôznych zaujímavých tváričiek a symbolov. Aplikáciu získate a aktivujete týmto spôsobom:

• Do vyhľadávača obchodu Google Play napíšte jednoducho- „Emoji“

• Obchod vám následne poskytne ponuku rôznych aplikácií s „hlavičkami“, vyberte si napríklad tú prvú alebo tú s najlepším hodnotením

• V pravom hornom rohu klepnite „Inštalovať“.

• Počkajte, kým si aplikácia stiahne a nainštaluje (niekoľko sekúnd) a keď bude vo vašom zariadení nainštalovaná, prejdite v zariadení do sekcie „Jazyk a vstup“ a tu aktivujete stiahnutý softvér tým, že ho začiarknete.

Mnohé aplikácie a pravdepodobne aj tie spojené s emotikonmi nájdete tiež voľne dostupné na internete, na rôznych weboch či na úložiskách, ktoré najšikovnejšie nájdete cez internetový vyhľadávač. Táto cesta ale nie je odporučená, pretože softvér môžete týmto spôsobom stiahnuť z neoverených zdrojov a spolu s aplikáciou stiahnuť aj vírus či sledovacie zariadenia. A tomu je lepšie sa vyhnúť.

• Všetky aplikácie dostupné v Google Play sú z tohto hľadiska overené a bezpečné, preto by ste mali sťahovať primárne z tohto obchodu vo vašom zariadení.

Používanie emotikonov v zariadeniach iPhone

Aj v zariadeniach s operačným systémom iOS sa stretneme s dostupnou klávesnicou, a to prakticky v každej aplikácii, ktorá umožňuje písanie textov. Najčastejšie ju bežní užívatelia využívajú v programoch Správy alebo Mail. A aj táto klávesnica má v ponuke symboly emoji.

Ako sa k nim dá dostať a následne ich použiť v texte?

• Znak emoji je viditeľný na klávesnici. Ak klepnete na textové pole, zjaví sa vám klávesnica a na nej okrem iných znakov zbadáte aj viditeľný symbol ponuky emotikonov (usmiata hlavička alebo zemeguľa). Klepnite na neho.

• Ak následne chcete ponuku rozšíriť a vyberať z ďalších dostupných symbolov, potiahnite kurzor doľava alebo doprava.

• Ak klepnete na znak hodín, zobrazia sa vám emotikony, ktoré ste použili naposledy. Týmto spôsobom k nim máte rýchlejší prístup a nemusíte ich hľadať medzi ostatnými.

• V prípade záujmu môžete meniť farbu konkrétneho emotikonu, a to tak, že na neho klepnete a dlhšie ho podržíte.

• Rýchlym, jednorazovým klepnutím vložíte vybrané emoji do textu.

V Správach sa Emotikonmi dajú nahrádzať slová

Do textové pola napíšete text a po tom, ako kliknete na symbol usmiatej hlavičky alebo zemegule a chvíľu počkáte, sa vám v texte oranžovou farbou vyznačia slová, ktorá sa dajú nahradiť emotikonmi. Ak na tieto vyznačené slová klepnete, nahradia sa dostupným emoji.

Nie je z nejakého dôvodu klávesnica s emodži vo vašom zariadení iPhone dostupná?

• Uistite sa, či je aktívna.

• Prejdite do sekcie Nastavenia >> Všeobecné a vyberte možnosť klávesnica

• V tejto sekcii vyberte možnosť „Pridať novú klávesnicu“ a následne vyberte položku Emoji.

Či už používate zariadenie Android alebo iPhone (iOS), emotikony sa stali zaužívanou súčasťou, vďaka ktorej môžeme jedným symbolom vyjadriť to, na čo by sme museli použiť niekoľko slov či dokonca viet. Umožňujú praktickejšiu komunikáciu a my dúfame, že sa vám tieto symboly a znaky vďaka dostupným návodom podarí používať k vašej spokojnosti.

Puzdrá Overiť to!

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.