Tipy, čo robiť, ak sa vám aplikácie v telefóne samé vypínajú

Mnohým z nás sa občas stane, že sa nám nejaká aplikácia z ničoho nič vypne a dávame to za vinu preťaženiu systému. To však nie je jediný dôvod, ktorý to môže mať na svedomí. Aké sú teda dôvody a ako ich riešiť, aby sa to nestávalo? Prečítajte si o tom v dnešnom článku.

Aké sú príčiny samovypínania aplikácií?

telefónne aplikácie - čo robiť ak samé vypínajú

Tento problém ovplyvňuje viacero faktorov v samotnom systéme telefónu alebo vďaka rôznym externým faktorom. 3 hlavné príčiny sú:

1. Problémy s mobilnou sieťou – ak sa vám vypínajú najmä aplikácie, ktoré sú závislé na používaní mobilných dát alebo Wi-Fi siete, môže byť chyba v pripojení, pretože sieť je nestabilná.

2. Chyby v aplikácií – nezabúdajte na pravidelné aktualizácie aplikácií. Ich tvorcovia sa v novších verziách snažia odstrániť nedostatky tých predošlých a predchádzať vznikom ďalších.

3. Nadmerné zaťaženie procesora a nesprávne využitie pamäte telefónu – toto sa týka hlavne používateľov, ktorí si nainštalujú nadmerné množstvo aplikácií. Procesor telefónu je tak nadmerne zaťažený, a tým je systém nestabilnejší, čo môže spôsobiť zlyhanie.

Ako tento problém vyriešiť?

aplikácie

Ak prídete na to, ktorý konkrétny faktor vám tento problém spôsobuje, vyriešiť ho je pomerne jednoduché. No ak neviete prísť na to, čo vo vašom telefóne robí problémy, vyskúšajte všetky možné riešenia.

1. Aktualizujte si aplikáciu, ktorá sa sama vypína – na zariadeniach so systémoch iOS sa väčšinou aplikácie aktualizujú samé, po tom, ako na ne kliknete. No pri Androidoch musíte ísť cez Obchod Play, tam si nájdete nastavenia a môžete nastaviť na danú aplikáciu automatickú aktualizáciu.

2. Uvoľnite pamäť telefónu – veľkosť aplikácií, ktoré každodenne používame sa každou aktualizáciou zväčšuje, preto sa môže stať, že budete mať v telefóne nedostatok pamäte. Odstráňte si z telefónu aplikácie, ktoré nepoužívate. Stačí, ak otvoríte Obchod Play, vyberiete položku „Moje aplikácie“ a nasledovne „Nainštalované“. Môžete si tam aplikácie odfiltrovať na základe používania.

3. Vymažte údaje z vyrovnávacej pamäte a aplikácií – nadbytočné údaje tiež zaťažujú systém, preto by ste ich mali z času na čas premazať. Prejdite teda v telefóne na „Nastavenia“ a otvorte „Aplikácie“. V zozname aplikácií prejdite na tú, ktorá sa vám sama vypína. Potom otvorte záložku „Pamäť“ a zvoľte možnosti „Vymazať údaje“ a „Vymazať vyrovnávaciu pamäť“.

Puzdrá Overit' to!

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.