Telefón sa spustí v núdzovom režime - čo robiť?

Niektorí používatelia telefónov s Androidom sa môžu stretnúť s problémom, pri ktorom sa ich smartphone samočinne spustí v núdzovom režime. Tento režim zabraňuje normálnemu používaniu zariadenia, napríklad používaniu aplikácií. Čo teda môžete urobiť, aby ste ho vypli? Tieto metódy sa navzájom líšia v závislosti od generácie smartphonu, ktorý máte.

Úplne vypnite napájanie

1. Telefón sa spustí v núdzovom režime - čo robiť?

Ak chcete telefón úplne vypnúť, stlačte a podržte tlačidlo napájania. Momentálne nemôžete zvoliť možnosť „Reštartovať“, pretože nebude fungovať. Ak podržíte tlačidlo napájania dostatočne dlho, telefón sa sám vypne. Keď obrazovka zariadenia úplne zhasne, počkajte niekoľko minút a znova zapnite smartphone tak, že opäť podržíte vypínač. Hneď ako si všimnete, že sa telefón zapol, tlačidlo pustite.

Ovládanie funkčnými klávesmi

Príčinou spustenia telefónu v núdzovom režime je často to, že je zablokované jedno z jeho funkčných tlačidiel. Patria sem tlačidlá napájania a tlačidlá na zníženie a zvýšenie hlasitosti. Ak jedno z nich uviazne, môže byť neustále stlačené, čo spôsobí poruchu telefónu. V takejto situácii je najlepšie vytiahnuť smartphone z puzdra a poriadne si skontrolovať jeho tlačidlá. Stlačte každé z nich jedno po druhom a skontrolujte, či fungujú normálne. V prípade potreby utrite smartphone a jeho obal vlhkou handričkou.

Úplne vypnite napájanie

2. Telefón sa spustí v núdzovom režime - čo robiť?

Ak vypnutie telefónu nevyrieši problém so spustením zariadenia v núdzovom režime, môžete sa pokúsiť vybrať z neho batériu (len ak je to možné). V starších modeloch smartfónov môžete batériu vybrať po odstránení krytu. Po vybratí batérie počkajte niekoľko minút a potom vložte batériu naspäť do telefónu. Následne stlačte tlačidlo napájania.

Odinštalovanie aplikácie

3. Telefón sa spustí v núdzovom režime - čo robiť?

Spustenie smartfónu v núdzovom režime je niekedy spôsobené predchádzajúcim stiahnutím chybnej aplikácie, ktoré je zodpovedná za takéto poruchy. Ak ste si nedávno stiahli podozrivú aplikáciu, skúste ju odinštalovať. Môžete to urobiť na úrovni nastavenia aplikácie vyhľadaním aplikácie v zozname a výberom možnosti „Odinštalovať“ alebo podržaním ikonky aplikácie v hlavnej ponuke a následným výberom možnosti „Odinštalovať“. Po takomto opatrení odporúčame reštartovať smartphone.

Odinštalovanie aplikácie

Operačný systém Android ukladá dáta do vyrovnávacej pamäte. Ak je preplnená, môže to viesť k spusteniu núdzového režimu. Spôsob vymazania vyrovnávacej pamäte sa líši v závislosti od generácie smartphonu, ktorý vlastníte. Najlepšie je postupovať podľa pokynov výrobcu. Väčšina nových telefónov má už nainštalované nástroje na čistenie tzv. „nevyžiadaných súborov“, nepoužívaných aplikácií a nepotrebných súborov.

Obnovenie výrobných nastavení

Toto je posledné riešenie, ktoré môžete vyskúšať v prípade, že vám žiadna z vyššie uvedených metód neumožnila vysporiadať sa s problémom samočinného spustenia smartfónu v núdzovom režime. Obnovenie továrenských nastavení telefónu je možné po prechode na Hlavné nastavenia telefónu a následnom výbere podkategórie Aktualizácia systémových aplikácií. Tu by sa mala nachádzať aj možnosť s názvom „Resetovať“. Po jej výbere môžete resetovať všetky nastavenia alebo aj celý telefón. Pamätajte si, že obnovením výrobných nastavení smartfónu sa vymažú všetky dáta z jeho pamäte. Preto ak si chcete uchovať napríklad fotografie alebo kontakty, mali by ste si ich predtým zálohovať.

Puzdrá Overiť to!

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.