Telefón nerozpoznal televíziu - čo treba spraviť?

Bezdrôtové pripojenie telefónu k televízoru je v prípade smart zariadení nesmierne užitočná funkcia. Vďaka tomuto pripojeniu, môžete pohodlne ovládať televízor pomocou smartfónu alebo sledovať obsah a aplikácie dostupné v telefóne na veľkej televíznej obrazovke. Čo však robiť v situácii, keď telefón nerozpozná televízor a nedarí sa spárovať zariadenia?

Skontrolujte, či má váš televízor prístup k zrkadleniu obrazovky

Telefón nerozpoznal televíziu - čo treba spraviť?

Staršie smart televízory nemusia mať prístup k zrkadleniu obrazovky, takže ich nerozpoznajú novšie zariadenia s pokročilejším softvérom. Ak máte starší televízor, ktorý nepodporuje zrkadlenie obrazovky, môžete k nemu pripojiť telefón pomocou kábla HDMI.

Povoľte na svojom televízore funkciu zrkadlenia obrazovky

Aj keď má váš televízor funkciu zrkadlenie obrazovky, môže vyžadovať dodatočnú aktiváciu. Na väčšine modelov televízorov nájdete prístup na aktiváciu zrkadlenia obrazovky v ponuke nastavení siete.

Skontrolujte, či televízor a telefón používajú rovnakú sieť Wi-Fi

Pre vzájomné spárovanie televízora a smartfónu musia byť obe zariadenia pripojené k rovnakej Wi-Fi sieti, pretože práve cez ňu sa prenášajú dáta. Rovnako ako váš telefón, pripojíte televízor k sieti Wi-Fi tak, že prejdete do jeho sieťových nastavení. Ak je vaša sieť Wi-Fi chránená heslom, zadajte ho na oboch zariadeniach a zaškrtnite možnosť zapamätať si heslo.

Overte si kompatibilitu telefónu a TV

Väčšina moderných televízorov a telefónov je navrhnutá tak, aby bola kompatibilná s čo najširším sortimentom zariadení rôznych značiek. Ak máte smartfón aj televízor rovnakej značky, najlepšie je spárovať ich so špeciálnou aplikáciou od výrobcu. Môže sa však stať, že televízor určitej značky nie je kompatibilný so smartfónom inej značky. Najčastejšie sa to týka starších elektronických zariadení. V prípade nekompatibilných zariadení sa oplatí použiť univerzálnu aplikáciu na zrkadlenie obrazovky alebo samostatné zariadenie, ktoré prenáša zvuk a video medzi zariadeniami, napríklad Google Chromecast.

Puzdrá Overiť to!

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.