Telefón môže poslúžiť ako myš pre notebook – ako ich spárovať?

Ak si zabudnete prenosnú myš, nezúfajte! Existuje mnoho aplikácií, ktoré vám umožňujú premeniť a nakonfigurovať váš smartfón v myšku. Ako? Máme pre vás praktický návod ako nahradiť tradičnú myš telefónom pomocou jednoduchého softvéru.

Pomôže vám aplikácia Remote Mouse

aplikácia Remote House

Že ste o nej nepočuli? Remote Mouse je bezplatný nástroj na konfiguráciu smartfónu s bezdrôtovou myšou a klávesnicou pre počítače so systémom Windows alebo počítače Mac. Aplikácia funguje cez Wi-Fi alebo 3G a umožňuje ovládať počítač z ľubovoľného miesta v domácnosti v rámci pokrytia siete LAN. Jediné, čo potrebujete, je nainštalovaný ovládací program v počítači a oba komunikačné prostriedky v rovnakej sieti. Že to znie náročne? Kdeže, program má ľahko použiteľné rozhranie a je intuitívny.

Ako používať aplikáciu na telefónoch Apple?

iPhone

Ak chcete nastaviť myš na svojom Apple zariadení, zapnite Wi-Fi a skontrolujte, či je zariadenie pripojené k rovnakej sieti LAN ako počítač. Ak je telefón nastavený, ďalším krokom je stiahnutie aplikácie Remote Mouse desktop a jej inštalácia v počítači Mac alebo PC. Ak je počítač pripravený, na iPhone stačí spustiť mobilnú aplikáciu Remote Mouse mobile, kliknúť na "Auto Connect" alebo zadať IP adresu počítača a kliknúť na "Connect". Hotovo! Odteraz môžete počítač ovládať pomocou vášho iPhone. Ako? Kliknutie na obrazovku telefónu jedným prstom zodpovedá kliknutiu ľavého tlačidla myši a kliknutím na obrazovku dvoma prstami je stlačenie pravého tlačidla myši. Pohybom dvoch prstov po obrazovke smartfónu pohnete kolieskom myši. Otočením iPhone doľava spustíte režim celej obrazovky, doprava nastáva režim touchpadu. Ak chcete zmeniť konfiguráciu zariadenia iPhone pomocou myši, telefón stačí prevrátiť o 180 stupňov.

Ako použijete myš na telefónoch so systémom Android?

Android telefón

Ak chcete nastaviť myš na Androide, zapnite na ňom Wi-Fi a skontrolujte, či je váš telefón pripojený k rovnakej sieti LAN ako počítač, ktorý sa chystáte ovládať. Ten musí mať nainštalovanú a spustenú aplikáciu Remote Mouse rovnako ako váš smartfón. Po povolení aplikácie v systéme Android kliknite na položku Automatické pripojenie alebo zadajte adresu IP počítača a kliknite na položku Pripojiť. Jednoduché, od tejto chvíle môžete ovládať počítač pomocou vášho smartfónu so systémom Android. Ako funguje apka v praxi? Kliknutie na obrazovku zodpovedá kliknutiu ľavého tlačidla myši a kliknutie na obrazovku dvoma prstami zas pravému tlačidlu myši. Pohybom dvoch prstov po displeji telefónu pohnete kolieskom myši. Chcete telefón prepnúť na touchpad? Stačí mobil otočiť doľava alebo doprava. Ak chcete proces vrátiť späť a nastaviť sa späť na myš, jednoducho stlačte "Späť".

Nezabudnite na dobíjanie

Vďaka inovatívnym aplikáciám môže smarfón nahradiť mnohé zariadenia. Avšak, moderné funkcie sa spájajú s rýchlejším vybitím batérie v telefóne. Ak ste fanúšikom rôznych užitočných aplikácií a denne ich využívate, nie je na škodu zaobstarať si energetickú banku, ktorá smartfón dobije v čase, keď nemáte k dispozícii možnosť nabiť si mobil klasicky prostredníctvom nabíjačky.

Puzdrá Overit' to!

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.