Samsung Galaxy A71 a Samsung Galaxy A70 – porovnanie

Začiatkom roku 2019 mal Samsung Galaxy A70 premiéru a potešil tak milovníkov elektronických zariadení s veľmi veľkým 6,7-palcovým displejom Super AMOLED. Na zadnej strane smartfónu je trojitý fotoaparát s vysokým rozlíšením. Na konci toho istého roku sa kórejský výrobca pripravil na predaj nástupcu Galaxy A70. Samsung Galaxy A71 je vybavený ešte pôsobivejším displejom Infinity-O s pomerom strán 20:9. Navyše, svojho predchodcu prekonal štyrmi zadnými šošovkami fotoaparátu. Skôr než sa rozhodnete pre jeden zo smartfónov Samsung Galaxy A71 alebo Samsung Galaxy A70, mali by ste sa dobre oboznámiť s ich technickými špecifikáciami.

Aký je rozdiel medzi Samsung Galaxy A71 a Samsung Galaxy A70?

Samsung Galaxy A71 a Samsung Galaxy A70 – porovnanie

• Mierne vyšší, užší a tenší Galaxy A71 má aj nižšiu hmotnosť než jeho predchodca - 179 g v porovnaní so 183 g. Hoci sú tieto rozdiely zdanlivo zanedbateľné, vizuálne prejavujú sa lepším dizajnom nového zariadenia.

• Veľkosť a rozlíšenie, ktoré ponúkajú displeje oboch smartfónov sú rovnaké, ale nástupca telefónu Galaxy A70 bol pozbavený ochrany obrazovky vo forme Corning Gorilla Glass.

• Samsung Galaxy A71 disponuje novšou verziou operačného systému Android 10. Má tiež novšie a vylepšené rozhranie One UI 2.0.

• Prevahu má Galaxy A71 aj čo sa týka výkonnejšieho procesora Qualcomm Snapdragon 730. Zaručuje frekvenciu až 2 200 Mhz oproti 2 000 Mhz v predchádzajúcom modeli. V Galaxy A71 bol tiež vylepšený grafický procesor.

• Samsung Galaxy A70 je pokorený aj v rámci parametrov fotoaparátu. V modeli Galaxy A71 poskytuje prvý objektív rozlíšenie 64 Mpx, druhý 12 Mpx a tretí so štvrtým 5 Mpx. V prípade Galaxy A70 je rozlíšenie jednotlivých šošoviek iba 32,8 a 5 Mpx, pričom štvrtou šošovkou nedisponuje.

• Nový Samsung Galaxy A71 obsahuje aj mikrofón v kvalite HD Voice.

Samsung Galaxy A71 a Samsung Galaxy A70 – zhrnutie

Cena oboch smartfónov sa líši iba o niekoľko desiatok eur, takže ak si to môžete dovoliť, rozhodne sa viac oplatí kúpiť si Samsung Galaxy A71. Tento model sa zdá byť lepším takmer vo všetkých smeroch. Má modernejší dizajn, ktorý zodpovedá súčasným trendom v produkcii telefónov. Je ľahší, má novší operačný systém i rozhranie. Funguje efektívnejšie, pretože obsahuje vylepšený procesor.

Galaxy A71 tiež ponúka oveľa lepšie fotografické možnosti. Predovšetkým vďaka väčšiemu rozlíšeniu zadnej hlavnej šošovky a dodatočnej štvrtej šošovke. Navyše, pri používaní Galaxy A71 budete počas telefonického hovoru znieť lepšie, pretože ponúka kvalitu nahrávania vo formáte HD Voice. Jedinou výhodou, ktorá hrá v prospech smartfónu Samsung Galaxy A70 je dodatočná ochrana skla vo forme Corning Gorilla Glass. Novší variant je však možné zabezpečiť nalepením tvrdeného skla, ktoré si môžete vybrať z našej ponuky.

Obaly pre mobil Samsung Galaxy A70Obaly pre mobil Samsung Galaxy A71

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.