Nokia 2.2 a Nokia 2.3 – porovnanie

Smartfón Nokia 2.2 mal svoju premiéru v druhom štvrťroku 2019. Pozornosť na seba pritiahol ako nízkou cenou, tak aj relatívne vysokým výkonom. Jeho charakteristickou črtou, ktorá čoraz viac chýba v iných telefónoch, je batéria na výmenu. Aj keď má zariadenie jednoduché a minimalistické prevedenie, dobrý dizajn sa mu poprieť nedá. Pozitívny ohlas na Nokiu 2.2 pomerne rýchlo vyústil do uvedenia vynovenej verzie. Preto sa v decembri 2019 konala premiéra smartfónu Nokia 2.3. Podobne predstavuje nízku cenu, no poskytuje väčší priestor na obrazovke a mierne vylepšené parametre. Čím presne sa od seba líšia smartfóny Nokia 2.3 a Nokia 2.2?

Nokia 2.2 a Nokia 2.3 – rozdiely

Nokia 2.2 a Nokia 2.3 – rozdiely

Aby sme našli podrobné odlišnosti medzi oboma telefónmi, pozrime sa na ich technické špecifikácie. Vďaka tomu bude jednoduchšie vybrať zariadenie, ktoré bude najviac spĺňať vaše očakávania.

•  Nokia 2.3 je o niečo vyššia, širšia i hrubšia než jej predchodkyňa Nokia 2.2. Výsledkom je aj väčšia hmotnosť smartfónu, a to o 30 g. V novšej verzii telefónu sa zväčšili aj rozmery displeja, ktorý má u Nokie 2.3 uhlopriečku 6,20" a u Nokie 2.2 skromnejších 5,71".

•  Väčšie rozmery a hmotnosť tiež skryjú väčšiu kapacitu batérie v telefóne Nokia 2.3. Je to pôsobivých 4 000 mAh v porovnaní s 3 000 mAh v smartfóne Nokia 2.2. Zaujímavosťou je, že Nokia 2.3 nepodporuje technológiu rýchleho nabíjania. Nokia 2.2 túto možnosť totiž ponúkala.

•  Aj keď je Nokia 2.2 k dispozícii v dvoch variantoch zabudovanej pamäte: 16 a 32 GB, Nokia 2.3 ponúka hardvérovú konfiguráciu s internou pamäťou iba 32 GB.

•  Obe zariadenia majú identický procesor s rovnakým výkonom a vyskytujú sa v tých istých variantoch pamäte RAM.

•  Výrobca u Nokie 2.3 zväčšil maximálnu kapacitu externých pamäťových kariet. Nokia 2.2 podporuje pamäťové karty s kapacitou 400 GB, kým Nokia 2.3 až 512 GB.

•  V novšej verzii pribudol aj druhý objektív zadnej kamery. Má rozlíšenie 2 Mpx a postará sa o väčšiu hĺbku snímok.

Nokia 2.2 a Nokia 2.3 – zhrnutie

Hoci tieto dva smartfóny vyzerajú na prvý pohľad inak, technickou špecifikáciou sa od seba veľmi nelíšia. Nokia 2.3 má modernejší dizajn, ktorý lepšie zodpovedá súčasným trendom v produkcii mobilných telefónov. Povrch displeja HD+ sa zväčšil na 6,20", to však neznamená vyššie rozlíšenie obrazu. Ak dáte prednosť Nokii 2.3, môžete počítať s dlhšou výdržou batérie, no zároveň sa ukrátite o možnosti rýchleho nabíjania.

Nokia 2.3 nie je výkonnejšia než Nokia 2.2 a pracuje na rovnakom operačnom systéme Android 9.0 Pie. V prípade Nokie 2.3 môžeme používať pamäťové karty s väčšou kapacitou, a to až 512 GB. K telefónu bol pridaný aj druhý zadný objektív s rozlíšením 2 Mpx. Cenový rozdiel medzi týmito dvoma smartfónmi je však relatívne malý. Preto, ak preferujete väčší displej, lepší fotoaparát alebo len krajší vzhľad telefónu, viac sa oplatí kúpiť Nokiu 2.3.

Obaly pre mobil Nokia 2.3Obaly pre mobil Nokia 2.2

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.