Na telefóne sa počas hovoru nevypína displej – čo mám robiť?

Ak sa displej telefónu počas hlasového hovoru nevypne, môže to spôsobovať viaceré problémy. Často sa totiž náhodne aktivuje numerická klávesnica, môžete omylom zložiť telefón, stlmiť mikrofón alebo zvoliť iný hovor. Ako sa šikovne vysporiadať s týmto problémom?

Zhasnutie displeja počas hovoru a senzor priblíženia

Na telefóne sa počas hovoru nevypína displej – čo mám robiť?

Správne fungujúce vypnutie displeja na vašom smartfóne by malo fungovať nasledovne: keď priložíte slúchadlo k uchu, displej zhasne a keď slúchadlo vzdialite od ucha, displej sa opäť rozsvieti. Snímač priblíženia je zodpovedný za vypnutie obrazovky počas hlasového hovoru, preto sa zvyčajne obrazovka telefónu počas hovoru nevypne z dôvodu poruchy snímača priblíženia. Predtým, ako nahlásite mechanickú chybu do servisu, stojí za to vylúčiť niekoľko dôvodov, ktoré mohli potencionálne narušiť činnosť snímača.

Odstráňte ochranné príslušenstvo

Občas sa stáva, že puzdro na telefón, fólia alebo ochranné sklo, môže zablokovať snímač priblíženia vášho smartfónu. Ak sa na Vašom telefóne, počas hovoru nevypne displej, skúste na chvíľu odstrániť všetky ochranné doplnky. Ak sa ukáže, že za problém môžu práve tieto doplnky, oplatí sa zaobstarať si nové, najlepšie také, ktoré sú schválené výrobcom.

Smartfón vyčistite mäkkou handričkou

Ako každé elektronické zariadenie, aj telefón sa postupne znečisťuje. Preto je dobré ho pravidelne čistiť mäkkou handričkou, najlepšie z mikrovlákna. Snímač priblíženia sa zvyčajne nachádza v hornej časti displeja - jeho presná poloha však závisí od konkrétneho modelu telefónu. Ak je povrch snímača znečistený, môže samozrejme, dôjsť k jeho poruche.

Aktualizujte softvér smartfónu

Hoci si to nie každý uvedomuje, pravidelné aktualizácie softvéru na smartfóne majú výrazný vplyv na správne fungovanie všetkých jeho funkcií. Nie je tomu inak, ani v prípade snímača priblíženia a zhasnutia displeju pri hlasovom hovore.

Mechanické poškodenie snímača priblíženia

Ak sú všetky vyššie uvedené príčiny nefunkčnosti snímača priblíženia vylúčené, je snímač pravdepodobne mechanicky poškodený. Môže tomu nasvedčovať, okrem iného aj rozbité sklo displeja, ako aj nedávny pád smartfónu. V takejto situácii je najlepšie využiť servisnú opravu.

Puzdrá Overiť to!

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.