Dobíjanie kreditu, alebo paušál?

Pred zmenou operátora alebo pred obnovením zmluvy sa mnoho užívateľov zaujíma, akú ponuku zvoliť - paušál, alebo kartu s možnosťou dobíjania kreditu. V dnešnom článku porovnáme obe tieto varianty.

Ponuka paušálu - klady a zápory

Dobíjanie kreditu, alebo paušál? - telefon

Pri výbere paušálu musíme počítať s tým, že budeme musieť podpísať zmluvu, ktorá nás zaväzuje k operátorovi až na niekoľko desiatok mesiacov. Najčastejšie platí 2-3 roky. Na oplátku dostávame komfort a pohodlie používania tarifu na dohodnutú dobu. V rámci paušálu ponúkajú operátori neobmedzené volania, SMS a MMS do všetkých sietí a veľké dátové balíčky pre internet. Okrem toho môžeme "do začiatku" získať moderný telefón za málo peňazí.

Treba však poznamenať, že celkové náklady na smartphone sú rozložené na splátky po celú dobu trvania zmluvy a pridávajú sa k mesačným paušálnym poplatkom. Súčet poplatkov za vybavenie sa bohužiaľ ukáže byť oveľa vyššia ako suma, ktorú by sme zaplatili za rovnaký telefón v obchode. Rozhodnutie o výbere ponuky paušálu neznamená, že musíme kúpiť smartphone. Ak už máme vlastné zariadenia, môžeme si vybrať predplatený balíček bez telefónu.

Paušál nám zaručuje pohodlie spojené s trvalým zaistením prostriedkov na konte. Počas trvania zmluvy nestratíme možnosť telefonovať, písať textové správy ani používať internet.

Dobíjanie karty - klady a zápory

Dobíjanie kreditu, alebo paušál? ľudí a telefónov

Najväčšou výhodou dobíjanie SIM karty je absencia podpisu zmluvy, a teda neprítomnosť dlhodobých záväzkov. Každý užívateľ môže prispôsobiť ponuku svojim potrebám a využiť dobíjané prostriedky k hovorom, textovým správam alebo používanie internetu. Zákazníci majú navyše možnosť nakúpiť vybranej služby. Operátori ponúkajú atraktívne ceny balíčkov, takže za určitý mesačný poplatok môžeme mať neobmedzené volania, SMS a niekoľko gigabajtov internetu.

Ďalším komfortom je možnosť kedykoľvek doplniť účet zvolenú čiastkou, napríklad prostredníctvom webových stránok alebo aplikácií operátorov. Nevýhodou tohto variantu je nutnosť pravidelného dobíjania - prostriedky na karte majú určitú platnosť a po dlhšej dobe môžeme stratiť možnosť volať alebo písať SMS.

Pri voľbe ponuky s dobíjaním musíme vziať do úvahy skutočnosť, že nebudeme môcť kúpiť telefón od operátora. Mnohí užívatelia ocenia túto príležitosť kvôli svojmu pohodliu, hoci kúpa telefónov od operátorov sú zvyčajne nákladovo menej efektívne ako v obchodoch.

Paušál, alebo dobíjanie - čo si vybrať?

Ponuky paušálu aj dobíjanie SIM karty majú mnoho výhod. Každá z možností má tiež určité nevýhody. Je ťažké jasne určiť, ktorá možnosť je lepšia. To všetko závisí na očakávania užívateľa. Pre tých, ktorí ocenia pohodlie spojené s neustálou možnosťou byť v kontakte, bude ponuka paušálu tou najlepšou voľbou. Užívatelia, ktorí dávajú prednosť kontrole svojich výdavkov a nechcú byť dlhšiu dobu spojení s jedným prevádzkovateľom, by si mali zvoliť ponuku dobíjanie.

Puzdrá Overit' to!

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.