Čo robiť, keď telefón sám vytáča čísla?

Niektorí používatelia smartfónov zápasia s tým, že ich zariadenie samé vytáča telefónne čísla. Preto sme sa rozhodli, že vám poradíme, aké kroky by ste mali podniknúť na vyriešenie tohto nepríjemného problému.

Resetujte softvér!

Automatické hovory môžu byť spojené s chybou softvéru telefónu. V takomto prípade obnovte výrobné nastavenia. Táto funkcia sa nachádza na každom smartfóne s operačným systémom Android. Stačí, ak otvoríte Nastavenia a potom (v závislosti od výrobcu), vyberiete kartu Ochrana osobných údajov / Systém >> Výrobné nastavenia / reset. Proces obnovenia pôvodného nastavenia softvéru môže chvíľu trvať. Musíte si však uvedomiť, že týmto úkonom vymažete všetky údaje z pamäte telefónu.

V prípade iPhone X a novších modelov s režimom DFU

Majitelia telefónov iPhone X a novších modelov Apple môžu používať inú metódu - DFU. Zahŕňa nahrávanie nového, čistého softvéru, čím sa iPhone aktualizuje na najnovšiu dostupnú verziu operačného systému a všetko sa dá opäť do poriadku.. Ak chcete používať DFU, pripojte svoj iPhone k počítaču Mac alebo PC s povoleným iTunes a následne:

• vypnite telefón

• stlačte a podržte vypínač na 3 sekundy,

• stlačte a podržte tlačidlo na zníženie hlasitosti pri súčasnom stlačení vypínača (približne 10 sekúnd),

(Ak sa zobrazí logo Apple, znamená to, že postup bol vykonaný nesprávne a musíte ho urobiť odznova.)

• po 10 sekundách uvoľnite vypínač (podržaním tlačidla na zníženie hlasitosti po dobu 5 sekúnd).

Softvér iTunes vo vašom počítači rozpozná hardvér a umožní vám nahrať nový softvér. Ďalším a posledným krokom je konfigurácia zariadenia iPhone. Našťastie, tento postup údaje z vášho telefónu nevymaže, ani nijako inak neohrozí.

Bohužiaľ, každá generácia iPhone má úplne iný postup na spustenie DFU. Podrobné informácie o tejto téme sú uvedené na webovej stránke výrobcu.

Nalepte ochrannú fóliu

1. Čo robiť, keď telefón sám vytáča čísla?

Nežiaduce vytáčanie čísel môže mať na svedomí aj príliš citlivý displej. Takýto smartfón sa dá ľahko odomknúť aj nechtiac vo vrecku a automaticky vytočí číslo, ktoré sa nachádza na prvých miestach v zozname. Preto sa oplatí používať ochranné sklo, ktoré bude zároveň plniť dve úlohy. Po prvé, obrazovka už nebude taká citlivá na dotyk a po druhé, displej bude vďaka nej chránený pred náhodným poškodením.

Vypnite hlasové ovládanie

2. Čo robiť, keď telefón sám vytáča čísla?

Aj hlasový asistent môže automaticky uskutočňovať hovory. Niekedy môžu byť na príčine softvérové chyby, častejšie však asistent „odpočúva“ používateľa počas rozhovoru a následne príliš citlivo reaguje na hovorené slová.

Ak chcete hlasového asistenta vypnúť, jednoducho spustite aplikáciu Google a zapnite menu pomocou troch bodiek / viac v pravom hornom rohu a následne vyberte položku „Nastavenia“. V časti „Google Asistent“ znovu vyberte možnosť „Nastavenia“ a potom kartu „Pomocník“ >> „Telefón“. Tu jednoducho deaktivujete program posunutím posúvača smerom doľava.

Aktualizujte softvér, nainštalujte aktualizácie

Niektorí používatelia zabúdajú na inštalovanie aktualizácií softvéru alebo aplikácií, resp. ich často odkladajú na neskôr. To môže viesť k následným chybám a zapríčiniť, že zariadenie samovoľne vytáča telefónne čísla. Preto je ideálne, ak aktualizácie softvéru a aplikácií inštalujete pravidelne.

Puzdrá ověřit to!

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.