Čo robiť, keď telefón nezobrazuje prichádzajúce hovory?

Niektorí používatelia telefónov so systémom Android majú problém so zobrazovaním prichádzajúcich hovorov na displeji telefónu. Telefón tiež nesignalizuje hovor akusticky. Používateľ sa o volaní môže dozvedieť, až po odblokovaní smartfónu a niekedy dokonca, až po otvorení aplikácie na vytáčanie čísiel. Ako môžete opraviť takúto chybu na zariadení?

Čo je príčinou toho, že telefón nezobrazuje prichádzajúce hovory?

1. Čo robiť, keď telefón nezobrazuje prichádzajúce hovory?

Problém nesignalizovania prichádzajúcich hovorov sa týka telefónov z Androidom, okrem iných aj tých so značkou Xiaomi. Príčiny a riešenia tejto anomálie sa líšia v závislosti od roku výroby zariadenia. Väčšinou sa týkajú chybných aktualizácií, sťahovania aplikácií zasahujúcich do správneho fungovania aplikácie „Telefón“ alebo náhodnej zmeny nastavení používateľom smartfónu.

Návod na obnovenie signalizácie prichádzajúcich hovorov, sa môže mierne líšiť pre staršiu a novšiu generáciu smartfónov. Najväčšie rozdiely sú viditeľné v smartfónoch s operačným systémom Android pred verziou Pie a v telefónoch s Androidom 10. Niektoré nastavenia sa môžu mierne líšiť aj v závislosti od použitého rozhrania v danom modeli telefónu. Väčšinou je však fungovanie veľmi podobné, pričom sa líšia len názvy konkrétnych možností v nastaveniach.

Nastavenia prichádzajúcich hovorov – ako nastaviť ich zobrazenie na telefóne?

Ak chcete zobraziť prichádzajúce hovory, musíte aplikácii „Telefón“ udeliť potrebné povolenia, aby vás upozornila na prichádzajúci hovor. Ak máte smartfón s operačným systémom Android a nezobrazujú sa Vám prichádzajúce hovory, postupujte podľa pokynov nižšie. Pre vhodné nastavenie:

• prejdite do hlavných nastavení telefónu,

• otvorte nastavenia aplikácie,

• nájdite v zozname aplikáciu „Telefón“,

• vyberte aplikáciu „Telefón“ a prejdite na informácie o aplikácii (môžu byť označené malým písmenom „i“ v rohu displeja),

• zaškrtnite možnosť „Upozornenia aplikácií“,

• zmeňte prioritu prichádzajúcich hovorov na urgentné, signalizované zvukom, vibráciami a upozornením na obrazovke smartfónu,

• skontrolujte, či sú schválené nové nastavenia.

Nemôžem odpovedať na prichádzajúce hovory na telefónoch Android Pie a Android 10 – čo mám robiť?

Oprava chyby zobrazovania prichádzajúcich hovorov, ktoré sa nezobrazujú na telefóne so systémom Android 10, je podobná ako v predchádzajúcich verziách tohto operačného systému. Majitelia telefónov so systémom Android 9.0 Pie a Android 10 by sa mali riadiť nasledujúcimi pokynmi:

• nájdite aplikáciu „Telefón“ v nastaveniach aplikácie,

• prejdite na informácie o aplikácii,

• vyberte možnosť „Upozornenia“,

• v zozname vyberte „Prichádzajúce pripojenia“,

• v samostatnej záložke s informáciami o aplikácii nastavte prioritu upozornení na urgentné a označte signalizáciu spojenia zvukom a upozornením na displeji.

Dúfame, že ste problém pomocou nášho sprievodcu vyriešili a teraz môžete bez problémov prijímať prichádzajúce hovory. Ak však váš telefón stále nezobrazuje prichádzajúce hovory, navštívte pobočku Vášho operátora alebo autorizované servisné stredisko Vášho telefónu. Nie každý problém s telefónom sa dá vyriešiť samostatne, niekedy je problém výsledkom zložitejších procesov. Pred odovzdaním telefónu na opravu si nezabudnite vytvoriť záložnú kópiu telefónu. O tom, ako na to, sme písali v článku: Ako zálohovať Android telefón

Puzdrá Overiť to!

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.