Čo robiť, keď telefón bezdôvodne vibruje?

Ak váš telefón bezdôvodne vibruje aj keď vám nik nevolá, nepíše a nemáte ani iné upozornenia, existuje niekoľko dôvodov, prečo je to tak. V nasledujúcom článku vám ukážeme, ako problém s vibrovaním vyriešiť.

Aké môžu byť príčiny spontánneho vibrovania?

telefón je zaplavený

Na vine môžu byť softvérové ​​chyby ale aj poškodenie súvisiace so zaplavením telefónu. Ak sa vibrovanie objaví pri nabíjaní telefónu, potom sa porucha asi týka samotného príslušenstva, napríklad kábla USB a nabíjačky, nie vášho smartfónu.

Vibrácie po zaplavení telefónu

telefónna nabíjačka

Ak bol váš telefón v kontakte s kvapalinou, príčinou spontánnych vibrácií bude samotné zaplavenie telefónu. Čo robiť v tomto prípade? Telefón čo najskôr vypnite, vyberte z obalu a počkajte, kým nebude úplne suchý. Ak je telefón suchý, skúste ho znova zapnúť a skontrolujte, či správne funguje. Ak problémy pretrvávajú, vypnite telefón a vyhľadajte najbližší servis mobilných telefónov.

Vibrácie počas nabíjania telefónu

Ak smartfón vibruje len počas nabíjania, s najväčšou pravdepodobnosťou je poškodený kábel nabíjačky. V takomto prípade vám postačí len výmena USB kábla alebo v prípade nabíjačky s neodnímateľným káblom – výmena celej nabíjačky.

Vibrácie spôsobené chybami softvéru

Ak môžete vylúčiť vyššie uvedené okolnosti a problémy s nimi spojené, asi sa vo vašom smartfóne s najväčšou pravdepodobnosťou vyskytla chyba softvéru. Ako by ste mali postupovať? Skúste smartfón reštartovať. Ak sa nič nemení, počkajte, kým sa batéria celkom nevybije, potom zapojte telefón do nabíjačky a úplne ho nabite.

Nesprevádzajú nabíjanie upozornenia?

oznamovanie emailov na telefone

Ak žiadny z vyššie uvedených spôsobov problém nevyriešil, uistite sa, že vibrácie nesprevádzajú prichádzajúce oznámenia. Skontrolujte e-mailovú aplikáciu alebo appky sociálnych médií. V nastaveniach telefónu môžete spravovať upozornenia jednotlivých programov a vypnúť vibrácie a zvuky prichádzajúcich upozornení.

Nabíjačky pre mobilné telefóny

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.