Čo robiť, ak nefunguje Obchod Play?

Nefunkčná aplikácia Obchod Play môže predstavovať vážny problém, pretože s ňou potrebujete nielen sťahovať nové aplikácie, ale tiež pravidelne aktualizovať tie, ktoré už máte. Mali by ste vedieť, že s týmto problémom sa môže stretnúť každý - či už je to majiteľ nového smartfónu Samsung Galaxy S10 alebo staršieho modelu telefónu. V čom môžu spočívať nečakané ťažkosti s Obchodom Play a ako ich vyriešiť? Najlepšie je vylúčiť najpravdepodobnejšie možnosti jednu po druhej.

Uistite sa, či je problém na vašej strane

Prejdite na webovú stránku Google Play a skontrolujte, či ostatní používatelia nenahlásili podobné problémy ako tie, s ktorými ste sa stretli aj vy. Je možné, že za zlyhaním Obchodu Play je samotný Google a vy len musíte počkať, kým sa vzniknutý problém nevyrieši.

Reštartujte telefón

1. Čo robiť, ak nefunguje Obchod Play?

Ďalším krokom je reštartovanie telefónu, čo je vždy ideálne riešenie všetkých porúch, ktoré môžu byť dôsledkom zlyhania systému. Najlepšie je, ak telefón úplne vypnete na približne 15 sekúnd a potom ho reštartujete.

Skontrolujte dátum a čas

2. Čo robiť, ak nefunguje Obchod Play?

Po zapnutí zariadenia skontrolujte, či sa zobrazuje správny dátum a čas, aby ste sa uistili, že systém funguje správne. Spoločnosť Google kontroluje smartfóny so systémom Android a ak zistí chyby, môže pozastaviť prístup do Obchodu Play. V takom prípade nastavte správny dátum a čas ručne alebo ich aktualizujte cez systém Android.

Skontrolujte pripojenie na internet

Uistite sa, že ste pripojení na internet - prostredníctvom mobilných dát alebo Wi-Fi. Najjednoduchší spôsob, ako si to overiť, je povoliť akúkoľvek mobilnú stránku alebo aplikáciu, ktorá vyžaduje pripojenie k sieti. V prípade poruchy obnovte pripojenie na internet cez Nastavenia telefónu alebo dočasným zapnutím režimu Lietadlo.

Zbavte sa nefunkčných aplikácií

Niektoré stiahnuté aplikácie môžu obsahovať chyby, ktoré bránia správnemu fungovaniu Obchodu Play. Z tohto dôvodu je vhodné priebežne odstraňovať nepoužívané aplikácie a sťahovať iba tie aplikácie, ktoré majú kladné hodnotenia a komentáre.

Aktualizácie nájdete vo verzii Obchodu Play

3. Čo robiť, ak nefunguje Obchod Play?

Ak v telefóne prejdete na Nastavenia aplikácie, uistite sa, že máte nainštalovanú najnovšiu verziu Obchodu Play - pravdepodobne ju bude potrebné aktualizovať. Ak je verzia aktuálna, skúste vymazať vyrovnávaciu pamäť aplikácie a ak to nepomôže, vymažte údaje z Obchodu Play alebo zo služieb Google Play.

Zakázať VPN

Smartfóny novej generácie, ako napríklad Apple iPhone 11 alebo Samsung Galaxy S10 používajú sieť VPN, vďaka ktorej môžete okrem iného pohodlne a bezpečne platiť za nákupy alebo uskutočňovať hovory. Povolenie siete VPN však môže spôsobiť problémy s aplikáciou Obchod Play v mieste, kde sa nachádzate. Z bezpečnostných dôvodov sa preto odporúča VPN vypnúť, keď sa nepoužíva.

Obnovte v zariadení Google účet

4. Čo robiť, ak nefunguje Obchod Play?

Pred resetovaním účtu Google v telefóne nezabudnite na svoje heslo a prihlasovacie údaje, aby ste sa mohli znova prihlásiť. V opačnom prípade môžete stratiť svoje existujúce aplikácie so všetkými údajmi. Obnovte svoj Google účet tak, že prejdete do časti Nastavenia a potom na položku Účty, kde musíte Google účet odstrániť a znova ho pridať.

Čo ak zlyhajú všetky metódy?

Ak žiadna z vyššie uvedených metód nefungovala, je možné, že budete potrebovať odbornú pomoc. Stojí za to ísť do predajne mobilného operátora, z ktorej máte telefón alebo využiť dôveryhodné služby GSM. Ak je vaše zariadenie ešte stále v záručnej lehote, neváhajte to využiť.

Puzdrá ověřit to!

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.