Antivírus pre Android - je potrebný?

Antivírusy sú veľmi dôležité pre operačné systémy v počítačoch. Je však dôležitá aj inštalácia antivírusových programov na mobilné platformy, ako je Android?

Antivírus pre Android - stojí za to?

Antivírus pre Android

Vo väčšine prípadov telefóny a tablety so systémom Android nevyžadujú antivírusový program. Mobilné zariadenie je náchylnejší k poruche a krádeži než k infekcii vírusom. To však neznamená, že vírusy nepredstavujú pre užívateľov inteligentných telefónov žiadnu hrozbu.

To sa však týka ľudí, ktorí inštalujú sporné aplikácie mimo obchod Google Play. V predvolenom nastavení aplikácie Android neumožňuje inštalovať programy z iných zdrojov, takže riziko náhodného infikovanie telefónu škodlivým kódom je malé.

Používatelia však často uvádzajú, že v prehliadači vidí rušivé vyskakovacie reklamy alebo sú presmerovaní na inú domovskú stránku, než je stránka nakonfigurovaná v nastavení. V takýchto prípadoch je obvykle dostačujúce vymazať vyrovnávaciu pamäť dát prehliadača (vyberte: "Nastavenie > Aplikácie > Chrome > Pamäť").

Antivírusový program pre smartphone - pre koho?

bankové aplikácie

Inštalácia antivírusového programu je odporúčaná pre tých, ktorí sa rozhodnú sťahovať aplikácie mimo Google Play, držiteľov root telefónov a užívateľov, ktorí na svojich smartphonoch používajú citlivé aplikácie (napr. bankovníctvo).

Antivírus navyše môže poskytnúť potrebnú ochranu ľuďom, ktorí používajú Android pre svoju každodennú prácu a synchronizujú svoje pracovné e-maily. Antivírusový program bude fungovať aj pre používateľov, ktorí pracujú v citlivých sektoroch ekonomiky.

Puzdrá Overit' to!

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.