Ako zmeniť PIN kód v mobile?

PIN kód telefónu obsahuje najmenej štyri číslice, ktoré zabezpečujú prístup k SIM karte. Musíte ho zadať pri každom reštartovaní telefónu. Aj keď existuje možnosť PIN úplne zakázať, je lepšie ho používať, pretože vám pomáha chrániť súkromie a prístup do siete mobilného operátora. Kód PIN môžete kedykoľvek zmeniť. Spôsob, ako to urobiť, závisí od operačného systému, ktorý používate.

Prečo by ste si mali zapísať PIN na telefón?

Ak reštartujete telefón alebo z neho vyberiete a znova doň vložíte SIM kartu, vždy musíte zadať PIN kód. Hoci reštartovanie telefónu, ako aj vybratie a vloženie SIM karty nerobíte každý deň, existuje riziko, že váš PIN kód jednoducho zabudnete. To je dôvod, prečo by ste si ho mali uložiť na bezpečnom mieste, aby ste si ho mohli vždy pripomenúť.

Pred reštartovaním telefónu si vždy skontrolujte, či si pamätáte svoj PIN. Ak si nie ste istí, najlepším riešením by bolo zmeniť ho a nastaviť si taký, ktorý si ľahšie zapamätáte. Mali by ste však vedieť, že vo väčšine prípadov si zmena PIN kódu v telefóne vyžaduje i zadanie aktuálneho kódu. Aby sme vám celý proces uľahčili, pripravili sme pre vás zrozumiteľné pokyny na zmenu PIN kódu v operačných systémoch Android a iOS. Zároveň vám ponúkame aj univerzálnu metódu pre oba systémy.

Ako zmením PIN kód na telefóne s Androidom?

1. Ako zmeniť PIN kód v mobile?

V prípade telefónov s operačným systémom Android sa spôsob zmeny PIN kódu môže mierne líšiť. Závisí to od konkrétnej verzie operačného systému, ktorý používate. V prípade staršieho systému Android je postup na zmenu PIN kódu nasledujúci:

Nastavenia >> Zabezpečenie >> Zámok karty SIM >> Zmeňte kód PIN karty SIM (dvakrát zadajte starý a potom nový).

V novšom systéme Android sa zmena PIN kódu mierne líši:

Nastavenia >> Zabezpečenie >> Ďalšie možnosti zabezpečenia >> Nastavenie zámku karty SIM >> Zmena PIN kódu karty SIM (dvakrát zadajte starý a potom nový).

Ako zmením PIN na telefóne so systémom iOS?

2. Ako zmeniť PIN kód v mobile?

PIN kód na zariadení iPhone zmeníte pomocou nastavení systému iOS. Vyberte: Nastavenia >> Mobilná sieť >> PIN SIM karty,

V poli „Povoliť PIN SIM karty“ nájdete možnosť „Zmeniť PIN“.

Čo robiť, ak 3x zadáte nesprávny PIN kód?

Ak trikrát po sebe zadáte nesprávny PIN kód, SIM karta sa zablokuje. Potom ju môžete odblokovať iba zadaním kódu PUK. Informácie o ňom získate od operátora vybranej mobilnej siete. V prípade kódu PUK je lepšie tieto čísla nehádať, pretože jeho nesprávne zadanie desaťkrát za sebou má za následok trvalé zablokovanie SIM karty. Takto zablokovanú kartu už nebudete môcť používať a bude potrebné ju vymeniť za novú.

Zmena PIN kódu v aplikácii určenej na hovory

Ak máte telefón, ktorý vyžaduje iný postup na zmenu PIN kódu, ako boli tie, ktoré sme uviedli vyššie, môžeme ho zmeniť priamo na úrovni vytáčania hovorov. Prejdite na možnosť vytáčania čísel a potom zadajte kombináciu znakov:

**04*starýPIN*novýPIN*novýPIN#

Zadaný kód potvrdíte volacím tlačidlom (zvyčajne zelenej farby). Táto metóda by mala fungovať pre najpopulárnejšie mobilné siete, ako sú Play, Orange, Plus alebo T-Mobile.

Puzdrá Overiť to

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.