Ako vypnete prekrytie obrazovky?

Pri pokuse o spustenie aplikácie v systéme Android sa niekedy objaví chyba: „Zistené prekrytie obrazovky“. Ako vyriešiť tento problém a obnoviť schopnosť normálneho spustenia aplikácie? Riaďte sa našimi pokynmi.

Čo znamená „Zistilo sa prekrytie obrazovky“?

Ako vypnete prekrytie obrazovky? aplikacje na telefón

Notifikácia o prekrytí obrazovky, ktorá sa zobrazuje pri pokuse o spustenie novo nainštalovanej aplikácie informuje, že v systéme beží iný program, ktorý využíva funkciu prekrytia obrazovky. Inak povedané, je to informácia o tom, že iný program bráni novo stiahnutej aplikácii získať príslušné povolenia potrebné na jej spustenie.

Ktoré aplikácie najčastejšie používajú funkciu prekrytia obrazovky?

K programom, ktoré sú často „vinníkmi“ problémov so spúšťaním iných aplikácií, pretože používajú funkciu prekrytia obrazovky, patria:

•  Facebook Messenger

•  All-in-one Gestures

•  All-in-one Toolbox

•  Drupe

•  CleanMaster

•  Lux

•  ES File Explorer

•  TrustGo

•  Twilight

Ako vypnete prekrytie obrazovky?

Ako vypnete prekrytie obrazovky?

Aby ste zakázali prekrytie obrazovky a vyriešili tak problém so spúšťaním nových aplikácií, mali by ste v nastaveniach telefónu nájsť programy, ktoré používajú funkciu „kreslenia“ na obrazovke.

Na tento účel použite vyhľadávací nástroj v hornej časti nastavení a zadajte frázu „zobrazenie“. Po zadaní tohto hesla sa zobrazí karta „Zobraziť / Zobraziť nad ostatnými aplikáciami“. Ak zvolíte túto možnosť, vygeneruje sa zoznam aplikácií, ktoré používajú oprávnenie na prekrytie obrazovky (tieto programy sú pod ich názvami označené „Áno“).

Teraz skontrolujte, či zoznam obsahuje niektorú z problematických aplikácií z vyššie uvedeného zoznamu (Lux, Twilight, Messenger a iné). Ak áno, vyberte ju. V detailoch programu nájdete prepínač „Povoliť zobrazenie nad inými aplikáciami“, ktorý by mal byť deaktivovaný. Nakoniec stačí len opustiť nastavenia a spustiť aplikáciu, ktorú ste doteraz nedokázali uviesť do prevádzky. Po spustení aplikácie môžete obnoviť funkciu prekrývania obrazovky pre aplikácie, u ktorých ste túto funkciu deaktivovali.

Puzdrá Overit' to!

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.