Ako vyčistiť reproduktor v telefóne?

Telefón je v dnešnej dobe doplnkom, ktorý máme neustále poruke. Niekoľkokrát za deň ho chytáme do rúk, celé minúty ho dokážeme držať pri uchu... Či chceme alebo nie, smartfón sa stal našou neoddeliteľnou súčasťou. A dostáva teda poriadne zabrať! Vedeli ste, že na displeji každého telefónu sa nachádza viac baktérií ako na toalete? Telefóny sú plné nečistôt, ktorých sa však môžete zbaviť. Ako?

Ak hrajú reproduktory tichšie, treba ich šetrne vyčistiť

V domácnosti to nie je ničím výnimočným. Pred sviatkami vždy umývame okná, meníme záclony a závesy, perieme, vysávame, tepujeme... Avšak, aj našim smartfónom by sme z času na čas mali venovať pozornosť. Najmä reproduktorom, ktoré sa zanesú najčastejšie, čo má za následok slabší zvuk. Hlasitosť potom zbytočne zvyšujeme, čím sa znásobuje aj spotreba energie. Ak svoj reproduktor vyčistíte, zvyšovať hlasitosť nebude potrebné.

Ako si poradiť s prachom?

stlačený vzduch

S drobnými nečistotami a čiastočkami prachu si poradí obyčajný vzduch. Ak stav zanesenia vášho reproduktora nie je alarmujúci, stačí doň fúknuť a je opäť čistý. Ak je viac zanesený, pomôže vám stlačený vzduch v plechovke. Stačí nasmerovať trysku vodorovne k otvorom reproduktora. Ak neviete, o akej plechovke je reč, typ so stlačeným vzduchom zoženiete v špecializovaných predajniach.

Väčšie nečistoty odstráni zubná kefka

zubná kefka

Ak je váš reproduktor zanesený väčšími alebo odolnejšími nečistotami, stlačený vzduch vám nepomôže a musíte staviť na manuálnu pomôcku – zubnú kefku. Použiť môžete jednozväzkovú, ktorou sa dostanete aj do malých otvorov, prípadne zvoliť klasickú kefku s mäkkými štetinami, ktorou telefón nezničíte.

Nalepte špinu pomocou pásky

maľovanie pásky

Potrebujete lepiacu pásku a nožnice. Odstrihnite si z pásky malý kúsok a ten prilepte na reproduktor, prípadne do otvoru na reproduktor. Nečistoty by sa na pásku mali nalepiť a odstránením pásky by ste sa ich mali zbaviť. Nepodarilo sa? Procedúru môžete opakovať, kým nebudete stopercentne spokojní.

Ako predchádzať zanášaniu reproduktora?

drevené puzdrá

Ak túžite po dokonale čistom reproduktore na dlhý čas, zabezpečte vášmu telefónu drevené puzdro, ktoré ho ochráni pred prachom a inými nečistotami a v neposlednom rade aj pred poškodením.To, že vyzerá štýlovo, je už len príjemný estetický bonus.

Puzdrá Overit' to!

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.