Ako tlačiť súbory priamo z telefónu?

Stále viac ľudí uprednostňuje prehliadanie internetu pomocou smartfónu namiesto počítača. Aj niektoré kancelárske práce viete ovládať z telefónu, jednou z nich je tlačenie dokumentov. V dnešnom článku vám vysvetlíme tlačenie súborov zo smartfónu s operačným systémom Android a iOS.

Ako tlačiť s Android – om?

tlač z telefónu

Ak chcete tlačiť súbory z telefónu so systémom Android, musíte hardvér správne nakonfigurovať. Ako? Postupujte podľa nasledujúcich pokynov:

1. Zapnite počítač, pripojenú tlačiareň a otvorte prehliadač Google Chrome.

2. V prehliadači Chrome prejdite na položku Nastavenia (pravý horný roh) a prejdite v nastaveniach na „Rozšírené“.

3. Nájdite sekciu „Tlač“ a prejdite na „Google Cloud Print“ >> „Správa zariadení Cloud Print“ >> „Pridať tlačiarne“.

telefónnu tlačiareň

4. V novom otvorenom okne vás prehliadač požiada, aby ste sa prihlásili do svojho účtu Google (musí to byť rovnaký účet ako v telefóne). Zobrazí sa zoznam nainštalovaných tlačiarní. Stačí vybrať názov tlačiarne a kliknúť na tlačidlo „Pridať”.

5. Stiahnite si aplikáciu Google Cloud Print do svojho telefónu. Otvorte dokument, ktorý chcete vytlačiť, skontrolujte možnosti funkcie „Tlač". V novom okne ťuknite na ikonu tlačiarne. Aby všetko fungovalo, ako má, musí byť počítač a prehliadač Google Chrome spárovaný s vaším účtom Google a tlačiareň musí byť v dosahu počítača.

Tlač z telefónov so systémom Android a iOS

tlačiarne

Používatelia, ktorí chcú tlačiť súbory z telefónu bez toho, aby museli spustiť počítač, môžu využívať bezplatnú aplikáciu Samsung Mobile Print. Program umožňuje tlač i skenovanie priamo z mobilov s operačným systémom Android a iOS. Šikovná aplikácia umožňuje tlač obrázkov, súborov PDF aj webových stránok. Obľúbený program Samsung Mobile Print je dostupný v Google Play a v App Store.

Ako tlačiť z iPhone?

tlač z iPhone

Ak chcete tlačiť súbory z telefónu Apple, najprv pripojte telefón k rovnakej sieti Wi-Fi, ku ktorej je pripojená tlačiareň. Ako postupovať ďalej?

1. Vyberte dokument, ktorý chcete vytlačiť a stlačte tlačidlo akcie (obdĺžnik so zvislou šípkou).

2. Zvoľte tlačiareň a vyberte možnosť „Print“ (Tlač). Vďaka funkcii AirPrint získate výtlačok v plnej kvalite.

Avšak, nie všetky tlačiarne podporujú AirPrint. Zoznam zariadení, ktoré podporujú AirPrint technológiu, nájdete na adrese support.apple.com

puzdrá pre mobil Apple

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.