Ako skontrolujem model svojho telefónu?

Poznať model vlastného telefónu je skoro také dôležité, ako vedieť veľkosť svojich topánok. Smartfóny sú dnes totiž veľmi podobné jeden druhému, ale majú odlišné parametre a každý model sa v niečom odlišuje. Bez týchto poznatkov ste na trhu s telefónmi a potrebným príslušenstvom jednoducho stratení. Poďte sa s nami naučiť, kde nájdete informácie o modeli svojho telefónu.

Všeobecne najjednoduchšou cestou je hľadať v samotnom telefóne. Všetky telefóny vám totiž vo svojich nastaveniach ukážu nielen model telefónu, ale aj jeho sériové číslo či verziu.

Nastavenia v telefónoch so systémom Android

ako skontrolovat model smartphonu

V operačnom systéme Android skontrolujete model smartfónu, pokiaľ sa vydáte touto cestou: Menu > Nastavenia > Informácie o telefóne > Názov zariadenia.

Nastavenia v Apple zariadeniach a názov modelu na zadnej strane telefónu

iPhone model

Majitelia Apple telefónov to mali so staršími zariadeniami veľmi jednoduché – ich zadná strana totiž obsahovala gravírovanie s názvom modelu telefónu hneď v druhom riadku a taktiež s ďalšími doplňujúcimi informáciami.

Modely novších Apple telefónov však nájdete tiež veľmi pohodlne a to v nastaveniach telefónu pomocou tejto cesty: Nastavenia > Všeobecné > Informácie > Model. Pomocou modelového čísla dohľadáte názov modelu na stránkach zákazníckej podpory spoločnosti Apple.

Všetky potrebné informácie nájdete aj na krabici od smartfónu

model telefónu na krabici

Každá originálna krabica, v ktorej telefón zakúpite, obsahuje kompletné informácie o produkte tak, aby ste ho mohli bez problémov identifikovať a dozvedeli sa všetko, čo potrebujete.

Názov modelu hľadajte pod batériou

Ako skontrolujem model svojho telefónu?

Trochu zastaraným, ale predsa účinným spôsobom, ako skontrolovať model telefónu, je pozrieť sa na nálepku pod jeho batériou. V tomto prípade musíte telefón vždy najprv vypnúť, aby ste nestratili dôležité dáta alebo nespôsobili poškodenie systému a až potom zložiť zadný kryt, vybrať batériu a skontrolovať názov modelu vyznačený na nálepke pod ňou.

Dajte si skutočne záležať na tom, aby ste si zistili, aký model telefónu používate. Prináša to množstvo výhod. Budete napríklad poznať jeho parametre a tak dokážete telefón predať za adekvátnu cenu. Budete informovaní o tom, čo váš telefón vlastne dokáže. A samozrejme môžete naviac bezstarostne vyberať kryty, fólie alebo sklá na displej s vedomím, že všetko bude na váš smartfón perfektne sedieť. Vaše zariadenie si totiž zaslúži tú najlepšiu ochranu a starostlivosť, aby vám mohlo čo najdlhšie bezproblémovo slúžiť.

Puzdrá Overit' to!

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.