Ako si aktualizovať Bluetooth v telefóne?

Pri používaní staršieho smartfónu môže nastať situácia, keď sa telefón odmietne spárovať so zariadením s novším štandardom Bluetooth. To môže vyústiť nielen do nemožnosti prepojiť obe zariadenia, ale aj do ich úplnej neviditeľnosti. Viete, ako v takejto situácii aktualizovať Bluetooth v telefóne, aby ste problém úspešne vyriešili?

Štandardy Bluetooth siete

1. Ako si aktualizovať Bluetooth v telefóne?

Vďaka pripojeniu Bluetooth môžete bezdrôtovo odosielať dáta medzi telefónom a inými zariadeniami. Funkcia umožňuje napríklad prehrávať hudbu na Bluetooth reproduktore, ovládať domácich robotov vykonávajúcich domáce práce alebo prenášať súbory do notebooku. Niekedy sa však stáva, že zariadenia nie sú navzájom kompatibilné.

Funkcia Bluetooth je využívaná majiteľmi smartfónov už viac ako dvanásť rokov. Počas tohto obdobia sa technológie neustále zdokonaľovali, čo malo za následok, že Bluetooth v jednotlivých telefónoch dosahuje odlišné štandardy. Týka sa to najmä rýchlosti prenosu údajov, ale aj rozsahu komunikácie. Ak máte napríklad smartfón s technológiou Bluetooth 3.0 a mobilný reproduktor s technológiou Bluetooth 5.0, pravdepodobne sa zariadenia nebudú dať navzájom spárovať. Nanešťastie, technický štandard sa aktualizovať nedá. Ak teda chcete mať smartfón s najnovším Bluetooth štandardom, zostáva vám už len posledná možnosť a to kúpiť si novšie zariadenie.

Je možné aktualizovať funkciu Bluetooth v telefóne?

2. Ako si aktualizovať Bluetooth v telefóne?

Existuje len jeden jediný spôsob, ako aktualizovať Bluetooth v telefóne, a to je aktualizácia celého operačného systému. Odporúčame vám aktualizovať svoj smartfón na najnovšiu dostupnú verziu systému Android alebo iOS, pretože niektoré aktualizácie funkciu Bluetooth vylepšujú. Napríklad môžu povoliť prístup k novým aplikáciám pre používanie Bluetooth, čo predtým nebolo možné. Preto v prípade, že objavíte akékoľvek problémy spojené s prevádzkou funkcie Bluetooth v telefóne, prvým z krokov, ktoré podniknete, by mala byť aktualizácia operačného systému.

Ak ste si istí, že máte najnovšiu verziu softvéru určeného pre váš smartfón a Bluetooth vaše zariadenie napriek tomu nerozpozná, skontrolujte štandardy siete u oboch zariadení. V situácii, keď má zariadenie, s ktorým ste chceli spárovať svoj smartfón, oveľa novší Bluetooth štandard, je šanca na pripojenie, bohužiaľ, odsúdená na neúspech. Riešením je kúpa nového telefónu alebo hľadanie alternatívneho zariadenia s rovnakým štandardom bezdrôtovej komunikácie.

GSM Príslušenstvo

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.