Ako pripojíte Playstation alebo Xbox k telefónu?

Stále viac a viac známych hier sa objavuje vo verzii pre smartfóny a tablety. Skvelé, no ovládať hru na LCD monitore mobilného zariadenia sa po určitom čase stáva únavné a nepohodlné. Ak máte doma Xbox alebo Playstation, môžete ho pripojiť k telefónu. Poradíme vám, ako to zvládnete pomocou telefónu s operačným systémom Android.

Pripojenie konzoly Xbox k telefónu

Pripojenie konzoly Xbox k telefónu

Na pripojenie káblovej podložky k zariadeniu Xbox budete potrebovať kábel OTG USB. Je to kábel vybavený microUSB terminálom a samičím USB vstupom. Ak chcete pripojiť Xbox k smartfónu, jednoducho pripojte zástrčku microUSB kábla do telefónu a samičí vstup USB do podložky Xbox. Ten bude vaším telefónom automaticky rozpoznaný.

Po spustení hry by ste mali byť schopní Xbox pohodlne ovládať. V prípade, že sa chcete pripojiť bezdrôtovo, okrem OTG USB kábla budete potrebovať aj bezdrôtové prijímacie podložky Xbox 360. Na pripojenie bezdrôtovej podložky by ste mali pripojiť kábel USB OTG k telefónu pomocou microUSB a potom ho pripojiť k prijímaču OTG. Keď je prijímač detekovaný systémom Android, stačí stlačiť čierne tlačidlo, aby ste spárovali zariadenie na podložke a prijímač.

Pripojenie Playstation k smartfónu

Pripojenie Playstation k smartfónu

Ak chcete pripojiť Playstation k telefónu so systémom Android, musíte mať OTG USB kábel. Koniec kábla microUSB pripojte k smartfónu a kábel USB zapojte do vstupného konektora USB. Podložky a smartfóny od väčšiny výrobcov „androidov“ sú kompatibilné, takže podložka by mala byť rozpoznaná smartfónom automaticky. Ak sa tak nestane, môžete použiť aplikáciu Sixaxis Enabler, ktorú získate za malý poplatok.

Puzdrá Overit' to!

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.