Ako prepojiť telefón s televízorom?

Inteligentné televízory otvorili široké pole možností nielen pre rýchly a intuitívny prístup na web, ale aj pre možnosť ich konfigurácie s inými elektronickými zariadeniami. Napríklad pripojenie telefónu k televízoru vám umožňuje používať smartfón ako diaľkový ovládač alebo klávesnicu, prípadne jednoducho zdieľať zozbierané fotografie a videá na veľkej obrazovke. Aký je najjednoduchší spôsob, ako to urobiť, a môžeme prepojiť telefón aj s televízorom, ktorý nemá smart TV?

Wi-Fi pripojenie

1. Ako prepojiť telefón s televízorom?

Najpohodlnejším riešením je pripojenie smartfónu k televízoru prostredníctvom bezdrôtovej siete Wi-Fi, ktorú smart televízory podporujú. Neobmedzujú vás zbytočné káble a adaptéry a zariadenia si môžu pripojenie zapamätať. Stačí, ak zapnete Wi-Fi na oboch zariadeniach a spárujete ich vyhľadaním názvu zariadenia.

Populárne aplikácie

Vďaka bezdrôtovému pripojeniu môžete pohodlne duplikovať obrazovku smartfónu na TV. Najobľúbenejšie aplikácie na pripojenie telefónu k televízoru sú predovšetkým: Smart View, Google Chromcast, Screen Mirroring a Miracast. Umožňujú intuitívne ovládanie zobrazeného obsahu. Vďaka niektorým programom môžete získať aj opačný efekt, t. j. poslať obrázok z televízora do telefónu. Takúto možnosť majú okrem iných aj majitelia modelu Samsung Galaxy S10, ktorí si stiahli aplikáciu Samsung Connect.

Telefón ako diaľkový ovládač na televízor

2. Ako prepojiť telefón s televízorom?

Vybité batérie v diaľkovom ovládači televízora môžu byť naozaj nepríjemné. Našťastie môžete použiť namiesto diaľkového ovládania smartfón. Ak to chcete urobiť, pripojte zariadenie na Wi-Fi a stiahnite do telefónu aplikáciu, ktorá vám umožňuje ovládať televízor, napríklad TV Remote Control alebo Universal TV Remote Control.. Ak chcete, aby sa váš telefón pripojil k televízoru hneď, ako bude v dosahu siete, jednoducho označte pripojenie ako dôveryhodné.

Použite kábel HDMI

Ak televízor nepatrí medzi smart zariadenia a nedisponuje funkciou Wi-Fi, potom môžete použiť kábel HDMI. Drvivá väčšina konektorov micro USB, ktoré sú umiestnené v moderných smartfónoch, má tiež režim MHL, ktorý umožňuje prenos obrazu na televízor. Na použitie takéhoto riešenia je však potrebné zakúpiť adaptér micro USB na HDMI. Niektoré adaptéry vám súčasne umožnia nabíjanie smartfónu prostredníctvom televízora. Táto funkcia je užitočná pri zvýšenej spotrebe batérie, ku ktorej dochádza pri pripájaní k televízoru.

GSM Príslušenstvo Overiť to!

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.