Ako preniesť staré správy z aplikácie Whatsapp do nového telefónu?

Tí, ktorí radi používajú komunikačnú aplikáciu Whatsapp a zmenili svoj telefón na nový, sa často pýtajú, ako preniesť staré správy do nového zariadenia. Dnes, už našťastie zmena smartfónu neznamená stratu starých údajov, preto Vám ponúkame návod, ako preniesť Vaše chaty na nové zariadenia.

Inštalácia aplikácie Whatsapp na novom telefóne

Na rozdiel od iných populárnych komunikačných programov, Whatsapp nainštalovaný na novom zariadení, po použití starého telefónneho čísla slúžiaceho na prihlásenie, automaticky nezobrazí históriu chatov, či predchádzajúci zoznam kontaktov. Ak takúto možnosť chcete využiť, musíte najskôr vytvoriť zálohu na svojom starom zariadení. Textovú komunikáciu a kontakty je potom možné ukladať buď do Google konta používateľa telefónu, alebo do pamäte zariadenia.

Prenos starých správ z aplikácie Whatsapp cez účet Google

1. Ako preniesť staré správy z aplikácie Whatsapp do nového telefónu?

Ak si chcete na novom zariadení prezerať staré správy z aplikácie Whatsapp, musíte si najskôr urobiť zálohu na starom zariadení. Môžete na to použiť, okrem iných aj svoj disk Google. V takom prípade si stačí otvoriť aplikáciu Whatsapp a v nastaveniach aplikácie vybrať možnosť „Chaty“ a následne „Záloha“. Následne si môžete vybrať zálohovanie na Disk Google. Ide o veľmi pohodlné a populárne riešenie, pretože väčšina z nás má účet Google. Kópia údajov na internetovom disku, však zostáva bezpečnejšia ako tá, ktorá je vytvorená na akomkoľvek inom fyzickom nosiči údajov, napr. na externom disku alebo USB kľúči.

V nastaveniach zálohovania správ Whatsapp existuje aj možnosť vybrať si každodenné zálohovanie údajov. Je to veľmi užitočná funkcia, pretože sa už nemusíte starať o kopírovanie vašich správ. Určite stojí za to, zvoliť si aj možnosť využívať iba Wi-Fi sieť, aby ste zbytočne neplytvali prenosovými dátami, za ktoré sa Vám môžu účtovať dodatočné poplatky.

Po zálohovaní správ z aplikácie Whatsapp do vášho účtu Google si môžete aplikáciu stiahnuť a spustiť na svojom novom zariadení. Potom sa treba prihlásiť na rovnaké telefónne číslo a potvrdiť svoju identitu prostredníctvom SMS kódu. Po správnom prihlásení by mala samotná aplikácia nájsť zálohu na Google disku a to automaticky. Následne sa vám zobrazí správa s otázkou, čo konkrétne chcete obnoviť.

Obnovte zálohu aplikácie Whatsapp z karty micro SD

Ak si nechcete úpravidelne ukladať správy Whatsapp do svojho účtu Google, môžete si alternatívne vytvoriť zálohu aj na svojom zariadení. V takomto prípade, by ste mali pred výmenou telefónu mali preniesť zálohu na kartu micro SD. Nesmiete, však zabudnúť, že sa to spája s nutnosťou vložiť pamäťovú kartu v telefóne. Je potrebné nezabúdať aj nato, že niektoré z nových smartfónov majú takú veľkú vnútornú pamäť, že ich výrobca neposkytuje slot na pamäťovú kartu.

Po vytvorení zálohy správ z aplikácie Whatsapp na pamäťovú kartu, vložte túto kartu do čítačky pamäťových kariet v novom zariadení. Po spustení by mal Whatsapp mal automaticky obnoviť chaty a kontakty.

Puzdrá na mobilné telefóny

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.