Ako otočiť obrazovku v telefóne?

Otáčanie obrazovky na našom telefóne môže byť buď užitočnou funkciou, alebo zbytočnou nepríjemnosťou. Všetko závisí od toho, ako zariadenie momentálne používame. Preto je najvhodnejšie zapnúť alebo vypnúť funkciu automatického otáčania obrazovky podľa potreby. Kde ju však nájdeme?

Kde nájdem možnosť otáčania obrazovky?

1. Ako otočiť obrazovku v telefóne?

Prevažná väčšina nových smartfónov poskytuje funkciu automatického otáčania obrazovky na takom mieste, aby ju používateľ telefónu mal vždy po ruke. Možnosť automatického otáčania obyčajne nájdete potiahnutím výsuvného panela s ponukou z hornej časti displeja. Ikona automatického otáčania obrazovky patrí medzi ďalšie užitočné funkcie, ako sú Bluetooth, Wi-Fi, mobilné dáta a baterka. V starších modeloch smartfónov ju môžete nájsť aj v nastaveniach displeja.

Kedy mám v telefóne používať otáčanie obrazovky?

2. Ako otočiť obrazovku v telefóne?

Automaticky sa otáčajúca obrazovka v telefóne je najužitočnejšia pri prezeraní fotografií alebo sledovaní videí. Obrázky tak môžu byť zobrazené v rotácii na šírku, pričom vyplnia celý zobrazovaný priestor. Senzory smartfónu zisťujú jeho aktuálnu polohu. Ak teda zariadenie nakloníte späť do zvislej polohy, rozloženie zobrazeného obsahu sa automaticky vráti do zvislej polohy.

Kedy je lepšie vypnúť automatické otáčanie obrazovky?

Najčastejšia situácia, v ktorej môže byť automatické otáčanie displeja nepríjemné, je sledovanie obsahu smartfónu v ľahu. Keď ležíme na boku, chceme telefón používať rovnako ako vo zvislej polohe. Zariadenie však zaznamená vodorovnú polohu a podľa toho prispôsobí rotáciu displeja. Preto je v tejto situácii lepšie telefón na chvíľu nakloniť do zvislej polohy a vypnúť automatické otáčanie.

Puzdrá Overiť to!

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.