Ako aktualizovať telefón? Poradíme vám

Zaujíma vás, prečo by ste si mali pravidelne aktualizovať telefón? Pravidelná aktualizácia má množstvo výhod: zlepšuje jeho výkonnosť i bezpečnosť a zároveň ochraňuje pred vírusmi. Prečítajte si v našom článku, ako si aktualizovať váš smartfón so systémom Android a IOS.

Postup, ako aktualizovať Android smartfón 

ako aktualizovať Android smartfón

(napr. Samsung, Huawei, LG, HTC, Sony, Xiaomi, Motorola)

1. Pripojte sa na mobilný internet alebo Wi-fi sieť,

2. otvorte “Nastavenia telefónu”,

3. vyhľadajte a vyberte možnosť “Aktualizácia softvéru/Aktualizácia systému” *,

4. počkajte, kým sa vyhľadajú dostupné aktualizácie a stiahnite si ich.

*Funkciu aktualizácie môžete nájsť pod rôznymi záložkami, napr. Systém, O telefóne alebo Centrum aktualizácie, podľa značky a modelu vášho smartfónu. Odporúčame použiť vyhľadávanie v Nastaveniach, pre jednoduchšie a rýchlejšie vyhľadanie funkcií vášho telefónu.

Postup, ako aktualizovať iPhone

ako aktualizovať iPhone

1. Pripojte sa na internet cez Wi-Fi sieť,

2. zvoľte možnosť: “Nastavenia >>Všeobecné >>Aktualizácie,

3. vyberte “Stiahnuť a nainštalovať”. Ak sa zobrazí informácia, že bude potrebné dočasné odstránenie aplikácie, kliknutím na možnosť “Pokračovať” potvrdíte súhlas. Systém obnoví vymazané aplikácie po aktualizácii.

4. Vyberte možnosť “Inštalovať” alebo “Neskôr” >>”Inštalovať dnes večer”. Smartfón je potrebné predtým nabiť alebo pripojiť cez noc k nabíjačke.

5. V prípade potreby zadajte kód.

Aktualizovať smartfón Apple je možné aj cez službu iTunes. Stačí, ak pripojíte váš iPhone k počítaču, otvoríte iTunes, vyberiete vaše zariadenie a zvolíte možnosť “Zhrnutie” >>”Vyhľadať aktualizácie” >>Stiahnuť a aktualizovať. Aj v tomto prípade môže byť vyžadované zadanie kódu.

Veríme, že sa vám vďaka informáciám v tomto článku podarilo úspešne aktualizovať váš smartfón a pomôže mu to k lepšiemu a rýchlejšiemu výkonu.

Puzdrá Overiť to!

Milan Jarko
Milan Jarko

Milovník nových technológií, už roky fascinovaný mobilnými zariadeniami. Vášnivý fanúšik gadgetov a tester GSM príslušenstva. Nedávno - recenzent elektronických zariadení a redaktor. Vo voľnom čase sa venuje drotárstvu a hrá na konzole. Na blogu etuo má na starosti riešeniu problémov, s ktorými sa dennodenne stretávajú používatelia smartfónov.

Please select one of each of the ratings above.